In de klas

Bij het boek Sjaan Nel Konijn heb ik een drietal lesbrieven gemaakt.

Sjaan Nel Konijn is een boek dat heel goed in een leesgroepje of in de klas kan worden gelezen. Als juf/meester of ouder/verzorger, kun je vervolgens de mouwen opstropen en zelf aan de slag gaan. Want wat is er nu leuker dan kinderen zelf verf te laten maken met eieren? En heb je ooit, net als Sjaan, je eigen zuurkool gemaakt? Dat is helemaal niet moeilijk en ook nog eens erg leuk om te doen! Hoe groot denk jij dat de verschillen tussen de stad en een dorp als Bitterkerk zijn en hoe ziet jouw ideale woonplaats er eigenlijk uit? Laat de lezers er maar eens een tekening van maken en vergelijk die vervolgens met elkaar. En heb je even geen zin om je handen te laten wapperen, laat dan je hersens kraken in een filosofisch gesprek; het boek leent zich er goed voor!

Houd deze website goed in de gaten, want binnenkort zullen hier nog meer lesbrieven verschijnen.

 

Lesbrief 1: DIY verf

Verf kun je zelf maken met spullen die je gewoon thuis in de kast hebt staan. Hoofdingrediënt: ei. Echt waar? Ja, heel vroeger werd er al verf gemaakt van eieren. Deze verf noem je tempera…

Lesbrief 2: DIY zuurkool

Eet jij weleens zuurkool? In de stamppot, tussen een broodje worst of rauw; zuurkool kun je in
verschillend gerechten verwerken. Zuurkool is erg gezond en bovendien superleuk om zelf te
maken.

Lesbrief 3: Jouw ideale woonplaats

Wat zijn de voordelen van wonen in een klein dorpje als Bitterkerk? En wat zijn de voordelen van wonen in een grote stad? Hoe ziet jouw ideale woonplaats er eigenlijk uit?