Juf Bertine (Letters&Spetters) las Rennen! en schreef een mooie recensie:

Wat een prachtig indrukwekkend verhaal heeft Cora met Rennen! afgeleverd. Van begin tot eind heb ik genoten en was het verhaal grappig, ontroerend, spannend en herkenbaar.

HERKENBAAR

Loep is een geweldige hoofdpersoon. Lief, zorgzaam, chaotisch en zeker niet bang uitgevallen. Voor veel kinderen zal dit drukke meisje, dat vooral graag rent en in bomen klimt, zorgen voor heel veel herkenning. En ook bij mij als volwassene waren er heel veel heel herkenbare zaken. Loep houdt je als het ware tijdens het lezen een spiegel voor. Want hoe vaak vraag je als ouder of leerkracht niet van kinderen om stil te zitten? Om stil te zijn, te luisteren en eindeloos te lezen en schrijven in boeken en schriften saai aan een tafeltje?

Veel te vaak zo blijkt wel uit de ervaringen van Loep. Want hoe goed ze ook haar best doet en hoe graag ze ook rustig wil zijn, haar hoofd en haar lijf denken hier toch echt anders over.

Ik kijk naar haar en voel hoe mijn lichaam begint te borrelen. Elke seconde dat mam zwijgt, worden mijn voeten bozer. Ze zijn gaan stampen. Alsof ze niet van mijj zijn, maar een eigen leven leiden. met een eigen wil en een eigen stopknop. En die knop kan ik nu dus niet vinden.

ONTROEREND

Wie de wereld bekijkt door de ogen van Loep ontdekt al snel dat deze niet gemaakt is voor beweeglijke kinderen. Loep neemt de lezer mee in haar gedachten en gevoelens en laat je meedelen in haar zorgen en frustraties. Ze probeert zo vaak het juiste te doen, maar het valt altijd net verkeerd uit.

Doordat Loep zo’n fijne hoofdpersoon is met wie je als vanzelf vanaf de eerste pagina enorm meeleeft is het verhaal af en toe echt beklemmend en heel emotioneel. Ik had enorm te doen met dit lieve meisje dat zo haar best doet, maar van de volwassenen om haar heen steeds maar weer te horen krijgt wat ze fout doet en dat ze eens rustig moet doen. Haar emoties zijn prachtig beschreven en je kunt niet anders dan meeleven en heel hard hopen dat ze heel snel weer fijn naar huis mag waar ze zo graag wil zijn.

HAPPY END

Op een gegeven moment tijdens het verhaal hoopte ik ook wel heel erg dat het toch wel echt richting een happy end zou gaan. Walter en Loep hadden al zoveel meegemaakt, het werd toch echt wel tijd voor een beetje vrolijkheid en luchtigheid. Gelukkig heeft de schrijfster ook hiervoor gezorgd en werkt zij op een prachtige manier toe naar een heel mooi, maar ook mysterieus einde. Een eind dat de lezer nog even laat denken en puzzelen, maar toch heel goed voelt.

AANRADER
Rennen!

Rennen! is absoluut een ontzettend fijn boek dat alle ingrediënten in zich heeft die een goed kinderboek nodig heeft. Doordat er zoveel te herkennen valt is het heel eenvoudig om je als lezer in te leven in het verhaal en ga je er lekker vlot doorheen. Ook kinderen zullen zich enorm in het boek herkennen en dankzij het mysterieuze leegstaande pretpark waar een groot deel van het boek zich afspeelt is het ook nog eens heerlijk spannend. Een prachtig boek om deze vakantie heerlijk in weg te duiken!