Sjaan Nel Konijn

Het eerste boek dat van mij is verschenen, is Sjaan Nel Konijn. Het is uitgegeven door uitgeverij Moon en de illustraties zijn gemaakt door Iris Boter

Benieuwd naar Sjaan Nel Konijn? Lees hieronder de flaptekst…

Stel je voor: je moeder is een snibbige dame met een deftig adviesbureau en je vader een warrige goedzak. Zíj wilde je Chanel noemen; híj verstond Sjaan Nel en gaf dat door aan de gemeente. Iets waar je moeder nog altijd om kan huilen – zegt ze. Tsja, dan zit je mooi met de gebakken peren. Zeker als je ouders dan ook nog eens hun huis doormidden knippen om vervolgens ieder hun eigen gang te kunnen gaan. 

Sjaan kan gelukkig altijd bij haar beste vriend Storm terecht. Hij woont met zijn moeder in het Haantje; de enige gezellige plek in het verlaten dorpje Bitterkerk. Er is een frituurpan, een gezellig barretje en een oud bankstel waarop Sjaan, Storm en hun vriendin Pien les krijgen.  Dan besluit de geniepige dorpsmanager dat het Haantje gesloopt moet worden om ruimte te maken voor een chique golfbaan. Storm en zijn moeder zullen moeten verkassen naar de grote stad. Tot overmaat van ramp stapelen de ongelukken rond het Haantje zich op. De dorpsmanager vindt het er zelfs zo gevaarlijk dat hij haast wil maken met de sloop. Sjaan vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Zijn het wel ongelukken die er gebeuren bij het Haantje of is er meer aan de hand…? 

GEBONDEN, 240 P. | ISBN: 9789048842223 | € 14.99 | 05-03-2018

Recensies

Heb je Sjaan Nel Konijn al gelezen? Ik vind het heel leuk als je me laat weten wat je van het verhaal vindt, stuur me een berichtje via de contactpagina.

Dit is wat anderen zeggen over Sjaan Nel Konijn:

“Deze filosofische insteek maakt dit boek meer dan een onderhoudend verhaal. Het leent zich ook uitstekend voor een leesclub met kinderen of om te filosoferen in de klas.”

Joke D.

Hebban.nl

“Met zo’n titel krijg je toch al direct zin in de rest van het boek? Bovendien zijn de illustraties in Sjaan Nel Konijn van Iris Boter, en dat is altijd een lust voor het oog.”

Anouks tips

Bek Boeken

“Sjaan Nel Konijn is een “vlot geschreven verhaal. Vriendschap staat centraal in dit boek, maar er wordt ook veel gelachen en het onderzoek van Sjaan zorgt voor de nodige spanning. Een boek dat je keer op keer verrast, waardoor het geen moment verveeld!”

Irene

Wij testen het

Subtiel is maatschappijkritiek verweven in het verhaal. De schrijfstijl is vlot met hedendaags woordgebruik. (…) Dit geslaagde debuut is geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar.

NBD Biblion

De karakters worden goed uitgewerkt, met Sjaan Nel als ik-figuur kan de jonge lezer prima uit de voeten.

DE LEESTAFEL

Ik vond het een superleuk en grappig boek (…) Sjaan Nel Konijn moet je zeker lezen, zo’n topboek!

only by me

Bestellen

Het boek is bij de volgende winkels verkrijgbaar: