Over Cora Sakalli

Hi, ik ben Cora Sakalli. Ik woon met mijn man, drie kinderen en twee eigenwijze katten in een dorpje in Zuid-Holland. Opgroeien deed ik op de boerderij van mijn ouders. Kamperen in het weiland, hutten bouwen en vuurtje stoken; het kon daar allemaal. Enige probleempje op de boerderij was mijn angst voor dieren, groter dan een cavia. Alleen al bij het zien van een losgebroken geit, sprintte ik naar mijn kamer. Daar wachtte ik dan, met een goed boek op schoot, tot iemand me kwam melden dat het gevaar geweken was.

Op mijn zeventiende verruilde ik de boerderij voor een kamertje in het centrum van Rotterdam. Ik heb bijna twintig jaar in deze geweldige stad gewoond. Eerst studeerde ik er filosofie. Vervolgens werkte ik jarenlang als adviseur op het mooie stadhuis aan de Coolsingel. Inmiddels geef ik filosofielessen aan kinderen in groep 5, 6 en 7 op Rotterdam-Zuid. 

Ik houd erg van in de tuin rommelen, koken en klussen aan ons hoogbejaarde huis. Daarnaast ben ik gek op lezen, maar ik vind het misschien nog wel leuker om zelf verhalen te bedenken. Sjaan Nel Konijn is het eerste boek dat in de winkel verscheen (onder de auteursnaam Coco van Rijn). Rennen! is mijn tweede boek. Ook schreef ik verhalen voor Het Wonderlijke Winterboek, Het Zonnige Zomerboek en Het Heerlijke Herfstboek. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de illustraties voor mijn eerste prentenboek dat in 2022 zal verschijnen.