Over Cora Sakalli

Hi, ik ben Cora Sakalli. Samen met mijn man, drie kinderen twee eigenwijze katten en vijf kippen, woon ik in een dorpje in Zuid-Holland. Opgroeien deed ik op de boerderij van mijn ouders. Kamperen in het weiland, hutten bouwen en vuurtje stoken; het kon daar allemaal. Enige probleem was mijn angst voor dieren, groter dan een cavia. Alleen al bij het zien van een losgebroken geit, sprintte ik naar mijn kamer. Daar wachtte ik dan, met een goed boek op schoot, tot iemand me kwam melden dat het gevaar geweken was.

Op mijn zeventiende verruilde ik de boerderij voor een kamer in het centrum van Rotterdam. Ik heb bijna twintig jaar in deze geweldige stad gewoond. Eerst studeerde ik er filosofie. Vervolgens ging ik als adviseur aan de slag op het mooie stadhuis aan de Coolsingel. 

Ik houd erg van in de tuin rommelen, koken en klussen aan ons hoogbejaarde huis. Daarnaast ben ik gek op lezen, maar ik vind het misschien nog wel leuker om zelf verhalen te bedenken. Sjaan Nel Konijn is het eerste boek dat in de winkel verscheen (onder de auteursnaam Coco van Rijn). Rennen! is mijn tweede boek en inmiddels is ook mijn derde jeugdroman, Pamoek, verschenen. Ook schreef ik verhalen voor de vijf voorleesbundels. Mijn eerste prentenboek, Superkat, verscheen in 2022.