Nieuws

Het Heerlijke Herfstboek

Het Heerlijke Herfstboek

Sinds deze week ligt Het Heerlijke Herfstboek in de winkel! In deze dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat niet wil dat de dagen korter worden, over...

Lees meer
Bloem van de Jeugdbieb geeft Rennen! een 9

Bloem van de Jeugdbieb geeft Rennen! een 9

Wauw! Een negen voor Rennen! van leestipper Bloem. Op de website van de jeugdbieb schrijft ze "Ik vind het een mooi, maar emotioneel boek en als je begint met lezen wil je niet verder lezen maar als je eenmaal op bladzijde 10 bent, kan je niet meer stoppen!" Lees hier...

Lees meer
ADHD-blog over Rennen!

ADHD-blog over Rennen!

Coen Olde-Bijvank van ADHD-blog las Rennen! "Een bijzonder boek met gelaagde personages en een fijne schrijfstijl: over opgroeien, vriendschap en anders zijn dan de rest. Loep is een meisje dat kwetsbaarder is dan ze op het eerste gezicht lijkt, met een groot...

Lees meer
4**** voor Rennen! op Nienkes kinderboekenblog

4**** voor Rennen! op Nienkes kinderboekenblog

Rennen! krijgt maarliefst 4 sterren van recensent Connie Schelvis-Mens. "Wat een heerlijk verhaal om te lezen en wat zit er veel thematiek in wat een hoop herkenbare situaties. Het verhaal is opgebouwd in kleine en compacte hoofdstukken, heeft een hoog tempo en er zit...

Lees meer
Rennen! op tiplijst Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021

Rennen! op tiplijst Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes. Is het niet fantastisch als je je schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en misschien zelfs in de provincie? Wie weet word jij de Nationale Voorleeskampioen 2021! 
Rennen! staat op de tiplijst van de voorleeswedstrijd. Als je Rennen! leest, hoor ik natuurlijk graag hoe het ging! Heel veel succes!

Lees meer
NBD Biblion over Rennen!

NBD Biblion over Rennen!

NBD Biblion: “Indrukwekkende jeugdroman waarin vanuit het perspectief van ik-persoon Loep, een energieke meid van 11 jaar, het verhaal wordt verteld van een kind dat begaan is met de wereld en de mensen om haar heen, iedereen wil helpen op haar manier en dat soms impulsief en onhandig doet, met pijnlijke consequenties tot gevolg…”

Lees meer
Rennen! getipt in Praxisbulletin

Rennen! getipt in Praxisbulletin

Rennen! wordt in het eerste nummer van Praxisbulletin getipt als leesboek voor de bovenbouw van de basisschool. Dit Nederlandse onderwijsblad is bestemd voor leerkrachten en directies in het primair onderwijs. Goed nieuws want Rennen! is heel geschikt om in de klas voor te lezen. De hoofdboodschap van het (spannende!) verhaal is dat alle kinderen er mogen zijn. Of je nu druk bent of juist een heel rustig karakter hebt: jij bent jij, en dat is maar goed ook. 

Lees meer
Recensie van Jaap Friso (JaapLeest)

Recensie van Jaap Friso (JaapLeest)

Op JaapLeest, dé recensiesite over jeugdliteratuur, is een mooie recensie verschenen over Rennen! “Het is een vlot geschreven en met vaart verteld verhaal over een kind waarvan er in iedere klas meerdere zijn. Net als de andere kinderen in het boek, van verwende pestkoppen tot een nerd met tekentalent. Cora Sakalli is een relatief nieuwe en frisse stem die een lekker leesboek afleverde dat goed aansluit bij deze tijd.”

Lees meer
Juf Bertine beoordeelt Rennen!

Juf Bertine beoordeelt Rennen!

“Loep is een geweldige hoofdpersoon. Lief, zorgzaam, chaotisch en zeker niet bang uitgevallen. Voor veel kinderen zal dit drukke meisje, dat vooral graag rent en in bomen klimt, zorgen voor heel veel herkenning. En ook bij mij als volwassene waren er heel veel heel herkenbare zaken. Loep houdt je als het ware tijdens het lezen een spiegel voor. Want hoe vaak vraag je als ouder of leerkracht niet van kinderen om stil te zitten? Om stil te zijn, te luisteren en eindeloos te lezen en schrijven in boeken en schriften saai aan een tafeltje?”

Lees meer
Biebmiepje recenseert Rennen!

Biebmiepje recenseert Rennen!

De populaire bookstagrammer Biebmiepje las Rennen! en vat het boek als volgt samen: “Een heerlijk meeslepend verhaal; humoristisch, hartverwarmend en ontroerend. Ik heb er van begin tot eind van genoten!”

Lees meer